Google SketchUp

Sokrétű, mégis könnyen elérhető 3D modellező szoftver

Vannak dolgok, amiket a Google nem jól csinál, például azt, hogy még a legtapasztalatlanabb művészek számára is elérhetővé teszi a 3D-s művészeti alkotások elkészítését a Google SketchUpsegítségével.

A Google SketchUp ellenáll a drága modellező szoftverek - mint amilyen a 3DSMax és a Cinema4D -, trendjének és egy ingyenes, könnyen használható alternatívával áll elő, ami még arra is lehetőséget ad, hogy az alkotásaidat a Google Earth-ön közzétehesd, hogy azokat az egész világ megcsodálhassa. A legújabb verzió még a Google Maps-szel is integrálva van, így az alkotások készítésének földrajzi meghatározása egyszerűbb, mint valaha.

Felüdítő az a hír, hogy a Google SketchUp-ból hiányoznak a technikai szakzsargon szavai és az ismeretlen kifejezések, mint például az "Extrudálás (Extrude)", amit a sokkal nyilvánvalóbb jelentéssel bíró "Kiemelés (Push/Pull)" vált fel. Számos hasznos tipp és útmutató található meg benne, amelyek segítenek abban, hogy megbirkózz a négyzetek, körök és másfajta alakzatok rajzolásával. A Google Sketchup okosan képes előrejelezni azt, hogy hol szeretnéd, hogy a végpontok találkozzanak és össze is köti ezeket, így rengeteg időt és bajlódást megtakarítva neked.

A SketchUp annak ellenére, hogy könnyen használható, nincs híján a funkcióknak, így tartalmazza azokat a szokásos rajz- és kitöltés funkciókat, amit elvárhatsz egy ilyen programtól és mindezeket gondosan elérhető helyre téve, a képernyő tetején találhatod meg az eszköztáron. Amikor úgy gondolja, hogy szükséged van rá, akkor felugrik a képernyő jobb oldalán egy tanácsokat tartalmazó ablak. További opciókat érhetsz el a menün keresztül, de ha szeretnéd, akkor extra palettát is helyezhetsz a munkaterületedre, hogy ne kelljen átvergődnöd a menü pontjain. Külön kiemelném a 'Materials' (anyagok) palettát, mely több mint 100 különféle előre beállított szövetdarabot tartalmaz, például növényzetet, fémet és üveget. Emellett a Shadow Settings (árnyékbeállítások) palettát is érdemes ott tartani, ahol mindig kéznél van, hiszen általa élethű árnyékokat hozhatsz létre egyszerű csúszkák segítségével.

Ám az az igazi móka, amikor a Google Earth-be exportálod a Google SketchUp-ban elkésített rajzaidat. A 3D-s terveidet elküldheted e-mailben vagy akár fel is töltheted őket a Google's 3D Web Warehouse ingyenes tárhelyre. Esetlegesen, akár a földrajzi helyzetüket is megjelölheted egy lépésben a Google Maps-et használva, amely immmáron a integrálódott a Google Sketchup-ba. Amikor hozzáadsz egy földrajzi helyet a modelledhez, akkor erről kapsz egy pillanatképet, amely a domborzatról készített 3D-s légi felvételeknek küszönhetően még színesebben jelenik meg..

Azonban van néhány probléma is a Google SketchUp-pal. Az a legidegesítőbb, amikor megpróbálsz kupola felületeket készíteni a kényelmetlen Extrudálás funkciónak köszönhetően, habár kiemelni az egyenes vonalakat jelentősen egyszerűbb feladat. Emellett az ingyenessége miatt nyilvánvalóan nem kapunk olyan haladó eszközöket, amelyek számos "nehézsúlyú" riválisának részei.

A Google SketchUp üdítően egyszerű módon közelíti meg a 3D-s tervezést és modellezést, tökéletes alternatívát nyújtva azoknak, akik nem mesterei a CAD technológiának.

Letöltés

Cégünk elérhetősége

Somló-Metall Kft. - Acélkereskedelem

Keresse kollégáinkat bizalommal. Kitűnő árak a régióban.

  • 06 88 510 926 Mobil: 06 30 74 87 944 (7:30 - 16:00)
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 251 vendég és 0 tag böngészi

SM Facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd